Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jiří Macoun v čase a prostoru

31. 1. 2021

Jiří Macoun napsal: Experiment Max, dobrodružné povídky ze života školou povinného Maxmiliána (14), badatele a fyzika. Faktor Max volné pokračování snah žáka ZŠ přijít na kloub celé řadě záhad a jevů spojených s jadernou technologií. Třetím dílem dobrodružné řady je kniha Plus Minus Max seznamující napětí chtivé čtenáře a čtenářky s událostmi odvíjejícími se po včlenění fyzika do fotbalového mužstva. Ohlasy a odborné recenze na právě uvedené knihy naleznete zde a zde.

 

Shlédněte Dětskou televizí Liberec vytvořené velmi povedené propagační video ke knize Plus Minus Max.

 

Následně vznikla řada naučných knih z oboru pevnostního stavitelství, zbraní střelných, tanků a letectva. Podrobnosti zde.

 

Na objednávku a popud nakladatelství XYZ, ještě před sloučením s Albatros Media, přišla na svět kniha Bratři bagři. Pohádky pro kluky (i holky) ze života nejzajímavějších strojů současnosti, jakým jsou bagry všech druhů a velikostí.

 

Lepší dějiny Česka byly nejprve nepublikovaným rukopisem a následně e-knihou. Původním záměrem autora bylo čtenářům nabídnout mystifikační dílo tvářící se jako dějepisná příručka s realitou související jen okrajově. Konzervativní založení autora ale e-knihám nepřeje. Kniha byla stažena z prodeje a už nikdy v takové podobě do čteček nedorazí.

 

Naprostá novinka Ještě lepší dějiny Česka vychází z původní práce, ale obsahuje i velmi rozsáhlou „románovou“ vrstvu fiktivních a mnohem lepších (tedy, jak kdy) dějin Česka. Konec dobrý, všechno dobré.

 

Autor pobýval a pracoval na území státu v Českých Budějovicích (i nadále pobývá, ale už nepracuje) Sezimově Ústí (Kovosvit), Českém Krumlově (tuhové doly), Táboře (internát učiliště), Havířově (kamenouhelný důl) a Římově (ZŠ). Baví ho dobré nápady, jak spisovatelské (nejen vlastní), tak i jiné, třeba SpaceX, ale ne Tesla.

 

Macouna bylo možné potkat, a někteří čtenáři jej opravdu poznali, na trhu, když nebyl virus, občas v Telči, Kašperských Horách, Krumlově a jinde. Se zákazníky se domluví česky, německy, rusky, trochu anglicky a čínsky.

 

Macouna baví vaření a proto mu zavřené ale ani otevřené hospody nevadí.

 

Na pivo chodí do restaurace u fotbalového hřiště, která je posledním zachovalým roztomilým pajzlem ve městě, kam odpoledne pere slunce a pivo chutná o to více.

Enditem.